bhghinternational.org kredittkort Kredittkort i Norge

Kredittkort i Norge

Et kredittkort er et fysisk kort med en forhåndsbestemt kredittramme. Du kan bruke dette kortet på samme måte som et vanlig Visa, ved å låne penger av banken. Du får i etterkant en faktura som du kan betale i sin helhet, eller dele opp etter behov. Minstesummen du må betale vil være oppgitt på fakturaen. Denne reflekterer hvor mye du må betale for å ha nedbetalt kortet innen fem år. Kreditt regnes som usikret gjeld, og følger de samme reglene som for eksempel forbrukslån. De fleste banker tilbyr en rentefri periode. Det vil si at du betaler rente på transaksjoner først etter denne perioden.

Mer om kredittkort

Når du søker om kredittkort kan du selv velge hvilken ramme du ønsker. For å unngå å bruke mer enn du kan betale tilbake, er det en fordel med lav kredittramme. Betaler du ut hele det skyldige beløpet med en gang, unngår du renter. Med tilhørende bonusordninger kan du også spare penger ved å bruke kortet. Hvilken bonus som tilbys avhenger av tilbyder. Noen gir rabatter på drivstoff, andre cashback i form av poeng som kan brukes til å bestille flybilletter. Bruker du kortet på reise, kan du få en bedre valutakurs, og er sikret mot svindel.

  • Automatisk innhenting av informasjon for forenklet søknadsprosess
  • Separert fra brukskontoen slik at den er trygg i tilfelle svindel

Søke om kreditt

Du kan søke om kredittkort på nett hos de tradisjonelle bankene eller hos forbruksbanker. Det er mange å velge mellom, så det kan være en fordel å sammenligne tilbudene først. For å få det meste ut av en av kredittavtale burde du velge et kort med en bonusordning som gagner ens økonomi. Bruker du mye penger på drivstoff, kan et kort med drivstoffrabatt være det beste valget. Reiser du mye, kan det være en fordel med et kort hvor en tjener poeng ved bruk av kortet. For å finne hvilket kort som passer best ens egne behov, kan du prøve en sammenligningstjeneste.

Søknad på nett

Siden søknaden foregår på nett, er det meste automatisert. Du må selv fylle inn informasjonen. Bankene kan likevel enkelt undersøke at informasjonen stemmer. Ved å innhente opplysninger fra gjeldsregisteret, får de informasjon om hvor mye usikret gjeld en person har. Med kredittsjekk får en oversikt over inntekt tilbake i tid, gjeld med pant i eiendeler og eventuelle betalingsanmerkninger. Siden informasjonen blir innhentet automatisk, kan søknaden avgjøres raskt. Selv om du ikke kan få kortet på dagen, kan du få svar på søknaden omtrent umiddelbart. Får du innvilget kreditt, kan kortet komme i posten i løpet av 3–5 virkedager senere.

Hvordan få innvilget kreditt

Det er flere faktorer som påvirker om du får innvilget kredittkort eller ikke. Når du søker, foretar bankene en kredittsjekk som avgjør hvor høy eller lav poengsum du får. Denne poengsummen sier noe om hvor høy eller lav risiko søker har. Hvem bankene låner penger til avhenger av bankens egne retningslinjer. De fleste banker vil ikke låne ut penger til en person med dårlig poengsum. Disse vil bli sett på med høyere risiko for mislighold. Har du gode kredittpoeng, kan du få innvilget både kreditt og lån enklere. I noen tilfeller mer enn hva du har søkt om.

Det er ikke lov med søknad om kreditt uten kredittsjekk i Norge, men noen usikre tilbydere kan kanskje prøve å tilby det. Det er derimot ikke anbefalt, da rentene er svært høye og betalingstiden relativt kortere. Hos Moneybanker kan du lese mer om ulempene med kredittkort uten kredittsjekk. For å få innvilget kreditt, er det anbefalt å søke hos flere banker. Hva som regnes som høy eller lav risiko varierer fra bank til bank. Selv om du får avslag hos en bank, kan du få innvilget kreditt hos en annen. Det er også mulig å se på hvordan du kan forbedre kredittpoengene og søke igjen ved en senere anledning.

Fordeler med kredittkort

Kredittkort kan sees på som en annen form for lån uten sikkerhet. Noen tilbyr en kredittramme på hele 150 000 kroner, like mye som du kan få i forbrukslån. Trenger du ekstra penger å bruke, kan kreditt være et alternativ. Hvis du kan betale tilbake hele det lånte beløpet innen betalingsfristen unngår du renter. Det skal i teorien ikke ta lenger tid å betale ned lånt kreditt sammenlignet med forbrukslån. Du kan også tjene opp bonuser ved bruk av kortet. De effektive rentene på slike kort vil gjerne ligge noe høyere enn på forbrukslån. Dette varierer fra tilbyder til tilbyder.

  • Rentefri periode opp mot 60 dager
  • Gode bonusordninger for drivstoff, reiser og andre kjøp
  • Reiseforsikring inkludert gratis hos de fleste

De ulike bankene tilbyr ulike bonusordninger og forsikringer ved siden av. Forsikringene er inkludert gratis og trer i kraft hvis du bruker kredittkortet til å betale for en reise. Bonus tjener du opp hver gang du bruker kortet. Bank Norwegian og SAS har begge kort hvor summen du har brukt blir omgjort til poeng basert på prosenter. Bensinstasjoner tilbyr ulike MasterCard som kan enten brukes kun på drivstoff hos dem, eller til generelt bruk. Disse kortene tilbyr rabatter på drivstoff, og i noen tilfeller rabatter ved kjøp på bensinstasjonen. Om du får rabatter ved kjøp eller cashback i etterkant vil variere fra tilbyder til tilbyder.

Viktig å tenke på

Et sparetips ved bruk av kredittkort er å betale med kortet der du tjener bonus, og betale hele regningen før forfall. På denne måten får du tilgang til bonus og rabatter. Samtidig unngår du å betale renter. Du sparer dermed penger ved å trekke kortet. For å unngå å måtte dele opp regningen, er det også en fordel med begrenset kreditt. Har du mulighet til å betale 10 000 kroner inn på kortet med en gang, uten å måtte utsette noe annet, kan du fint ha denne rammen. Hvis ikke er det greit å velge en lavere kredittramme, for eksempel 5 000 kroner.

Kort oppsummert

Mange reklamerer for kredittkort på dagen. Dette betyr ikke at du får det fysiske kortet på dagen. Det betyr derimot at søknaden kan innvilges på dagen. Siden informasjonen kan innhentes automatisk, går det fortere å få all nødvendig info. Det er derfor bankene kan behandle søknaden raskere, og dermed gi raskere tilbakemelding. Det vil likevel ta noen dager før du har kortet tilgjengelig i fysisk form. Enkelte tilbyr overføring fra kredittkonto til brukskonto så snart avtalen er signert med Bank-ID. For å finne ut hva som gjelder i ditt tilfelle, kan du lese vilkårene. Du kan også se hvilke muligheter man har i nettbanken.

Related Post

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions